TROTS OP ONZE LOCALS

Met trots stellen wij je voor aan onze Locals!
Zij zorgen elke week voor jouw kraakverse boodschappen. De Locals zijn kleinschalig, werken ambachtelijk, hebben ongelooflijk veel passie en dat proef je!

Groentekwekerij Oppers – Middelbeers

Aan het riviertje de Grote Beerze in Middelbeers tussen het Landgoed de Baest en natuurgebied de Landschotse heide, ligt vollegronds kwekerij annex witlof trekkerij.

De Ruurhoeve – Hoogeloon

Kaasboerderij De Ruurhoeve is een familiebedrijf waar al vier generaties op traditionele wijze kaas wordt gemaakt. Wij werken met respect voor onze omgeving en oog voor het welzijn van mens, dier en milieu.

Saanenhof – Heeze

Bij familiebedrijf Saanenhof is het kaas maken met een paplepel ingegoten, pap op basis van hun eigen biologische geitenmelk weliswaar. De melk wordt rechtstreek verwerkt zoals die uit onze geiten komt: rauwmelks.

De Halm – Heeswijk-Dinther

De Halm is Nederlands enige biologische ontbijtgranenfabriek. Ze hebben het complete proces in eigen handen.

Mathijssen – Udenhout

Op de boerderij in het Brabantse Udenhout doen wij alles zelf. We fokken de koeien zodat we een gesloten kudde hebben, melken de koeien twee keer per dag en maken hiervan dagelijks zelf kaas en roomboter.

De Laarhoeve – Diessen

Wij noemen ons een ontwikkelingsboerderij. Op de Laarhoeve werken mensen met afstand tot de arbeidmarkt. Samen maken weer vele lekker streekproducten uit de korte keten.

Nederlandse Quinoa – Den Bosch

Het ons gelukt om in Nederland op een duurzame manier quinoa te telen. Hierdoor hoeft het super gezonde zaadje – die van oorsprong uit Zuid-Amerika komt (net als de aardappel) – niet meer helemaal van de andere kant van de oceaan te komen.

Bioboerderij ’t Schop – Hilvarenbeek

Bioboerderij ’t Schop in Hilvarenbeek is een biologische boerderij met (vlees)runderen, maar is tegelijkertijd zóveel meer
dan dat.

Natuurlijk Henriette – Dongen

Wij geloven in de kracht van biologisch. De natuur biedt ons zo veel extra’s waar we ons niet altijd bewust van zijn.

Wasven – Eindhoven

Bakkerij, koffiebranderij, gasterij en tuinderij die worden gerund door vakmensen, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Den Elshorst – Diessen

Met hun weidevarkens zet boerderij ‘Den Elshorst’ zich in voor een manier van varkens houden die zo dicht mogelijk in de buurt komt van hun natuurlijke levenswijze.

Zuiderzwam – Tilburg

Paddestoelen gekweekt op koffiedik. Wat is er mooier dan van afval weer producten maken?

Oirschot Organics – Oirschot

Telen op biologische wijze diverse vruchtgroenten. We telen onze groeneten in de volle grond en niet op steenwol.

De Walhoeve – Goirle

Bij De Walhoeve zijn we al ruim 35 jaar bezig met het verzorgen van vleesstieren. Onze dieren mogen rustig groeien tot ze volwassen zijn en een perfecte vleeskwaliteit hebben.

Philips Fruittuin – Eindhoven

In de boomgaard van de Philips fruittuin vind je appels en peren, met zorg voor gezondheid en milieu geteeld.

Tuin de Es – Haaren

Tuinderij de Es is een schitterende tuinderij in Haaren waar we sinds 1981 biologische groente telen. Daarnaast bieden we ook dagbesteding aan.

Zuivelboerderij De Kern – Drunen

Wij zijn een gesloten veehouderij. Al onze nieuwe kalfjes komen van onze eigen boerderij. Daar maken wij overheerlijk zuivel producten mee.

De Schaepsdyck – Gilze

Op familieboerderij De Schaepsdyck zijn we sinds 2008 gestart met het melken van schapen. En niet zonder succes! We maken voornamelijk prachtige kazen.

Hanne Hoeve – Westerhoven

We houden van 100% puur & natuurlijk en kiezen voor een ambachtelijke manier van werken.

De Leyedaeler – Goirle

Onze boerderij is van oorsprong een melkveebedrijf met 60 zwartbonte stamboekkoeien. Van de verse melk maken we onze Leyedaeler boerenkaas.

Van Moll – Eindhoven

Bij Van Moll zijn ze gek op bier en daarom brouwen we het. In 2013 openden zij een brouwcafé in hartje Eindhoven – Het smaaklab waar iedereen onze creaties kan proeven. Beste idee ooit!

De Stoerderij – Son & Breugel

De Stoerderij is een boerderij met hele stoere waterbuffels. De familiekudde telt momenteel 100 waterbuffels en deze lopen het hele jaar door lekker buiten in diverse weilanden in Son en Breugel, vlakbij Eindhoven.

Boomgaard Lisboa – Gravenmoer

Op de boomgaard van Lisboa wordt al meer dan 100 jaar appels en peren geteeld. Dit doen ze op een kleinschalige en authentieke manier.

D’n Buff- Boxtel

Op onze boerderij D’n Buff lopen tientallen grijszwarte waterbuffels op hun dooie gemak door het gras of liggen heerlijk te relaxen in de enorme waterpoel, die speciaal voor hen is uitgegraven.

St. Victor – Heeze

Deze bergmolen uit 1852 draait al meer dan 35 jaar wekelijks op zaterdag. Er wordt tarwe, spelt en rogge op windkracht gemalen.

Champignonkwekerij JoHeKo

Al 30 jaar produceren wij biologische kastanjechampignons. Dat doen we op een kleinschalige manier en planet proof manier.

 

De Zonhoeve – Gilze

Edelhertenboerderij de Zonhoeve ligt aan de westkant van Tilburg en heeft diverse roedels rondlopen. Onze verzorging benadert zoveel mogelijk het natuurlijke leefpatroon van de herten.

Tuinderij Wenteling – Udenhout

Dienend voor de aarde. Dienend voor u. Dienend voor mensen die werken op de Wenteling.

Van Gestel – Baarschot

Wij telen op een traditionele manier asperges. Elke jaar weer kijken wij ui naar het eerste witte kopje boven de grond uitsteekt.

TerraVie – Loon op Zand

Wij telen rode bessen, kersen & biologische aardbeien. We zijn hard onderweg om volledig Biologsich te telen.

‘T Geitenboerke – Veldhoven

In 1994 zijn we gestart met 50 geiten, inmiddels is ons bedrijf uitgegroeid naar 750 melkgevende geiten, een zorgboerderij en een Gasterij.

Meelmuts – Eindhoven

Bakkerij Meelmuts is een familiebedrijf waarin enorm veel kennis zit van het bakkersvak in het algemeen en het bakproces in het bijzonder. Bakker Meelmuts is een ambachtelijke bakker in de ware zin van het woord.

De Zwammenberg / Ostrea – De Moer

 

Kapteijns – Diessen

Poelier is een van de de uitstervende beroep maar bij Kapteijns uit Diessen doen ze het al lang en nog steeds. Alles hebben ze in eigen beheer.

Landhoeve Buitenman – Lage Mierde

Biologische aspergekwekerij en natuurboerderij De Buitenman ligt in de vruchtbare beekdalen. Naast asperges hebben we ook diverse andere groente en vlees van eigen erf.

Qarc – Bladel

Bij Qarczuivel hebben we de hele keten van koe tot toetje in eigen hand en daar zijn we trots op! Onze melk wordt zo min mogelijk bewerkt en we gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten zoals puur fruit… en dat proef je!

De Appelbloesem – Waspik

Op onze familieboerderij hebben we een appelboomgaard waar we verschillende soorten appels telen. De kwekerij is 28 jaar geleden naar Waspik verhuisd omdat de kleigrond beter is voor appels. Ons bedrijf is planet proof.

Wijngaard Steenvoorde – Goirle

Op het landgoed Nieuwkerk in Goirle ligt de wijngaard Steenvoorde. Deze wijngaard wordt gerund door 7 enthousiaste mannen die daar hun hobby uitoefenen.

Mosterdmenneke – Tilburg

Sinds 1870 wordt deze heerlijke scherpe mosterd gemaakt volgens recept van de familie Elen en van de Wouw.

Langendijk – Diessen

Melkveebedrijf Lagendijk combineert milieuvriendelijk en transparant koeien houden met super hoog diercomfort. Je vindt de producten van deze melk onder De Smaak van hier.

Dirk Pullens – Raamsdonk

Bij de Ambachtshoeve worden alle producten op een natuurlijke en ambachtelijke wijze geproduceerd, zonder onnodige toevoegingen. Je vindt hun zuivel onder De Smaak van hier.

Bastiaansen – Molenschot

We zijn pionier op het gebied van biologische kaas, marktleider in het biologisch kaassegment. Het mag duidelijk zijn: onze passie is kaas. Biologische kaas welteverstaan.

De Mèkkerstee – Ouddorp

Onze geiten krijgen dagelijks de beste, biologische voeding en worden letterlijk in de watten gelegd. Op onze zorgboerderij maken we heerlijk verse, biologische geitenkaas.

 

Het Kruidenrijk – Haaren

De kruidentuin is biologisch, er worden geen synthetische bestrijdingsmiddelen en geen kunstmest gebruikt en er wordt niet alleen van de Aarde genomen maar ook veel teruggegeven. Onze tuin is zo aangelegd dat het voor de mens, dier en kruid een aangename plek is om te zijn en om te werken.

 

De Dobbelhoeve – Udenhout

Verse melk direct van boerderij De Dobbelhoeve in Udenhout. Daar woont boer Guus, samen met zijn koeien. Boer Guus heeft een diverse club met dames op zijn boerderij rondlopen. In totaal heeft hij ruim 100 koeien van 4 verschillende rassen. Een mooi inclusieve club dames, met ieder een eigen karakter!

 

 

De Kersenhof – Raamsdonk

Hubert Verschure is sinds 2002 teler van zoete kersen in zijn boomgaard ‘De Kersenhof’. Samen met zijn vader Bert en partner Janny zorgen zij voor de allerlekkerste zoete kersen uit de regio. Wij streven ernaar dat u onze passie voor een goed en eerlijk product kunt proeven!

 

 

De Bakker – Kwintsheul

Duurzaam, Lokaal, Lekker en Gezond. Dat is de kern van De Hollandse Watermeloen. In het Westland geteeld bij de broers Roel en Bart de Bakker van kwekerij De Bakker Westland.