De boodschap

Ooit vormde het platteland een belangrijk onderdeel van de stad. Varkens en kippen snuffelden door de straten op zoek naar afval. Boeren hadden hun landerijen midden tussen het stedelijk gekrioel. 

Maar in de loop der eeuwen werden boeren de stadspoorten gewezen. Ver buiten het stadszicht moesten zij de voedselvoorziening op peil houden. Supermarkten zijn in de loop der tijd die rol van voedselaanbieder gaan vervullen, overigens met de hulp van heel veel tussenschakels. Hiermee zijn productiemethodes compleet oncontroleerbaar geworden voor de consument. Maar het tij keert…

De consument van vandaag zoekt opnieuw verbinding en authenticiteit. Hoewel de wereld binnen handbereik is, verlangen we steeds meer dat ons eten van dichtbij komt. Met producten van het seizoen, van échte boeren met een gezicht 

Coöperatie Brabants Streekgoed wil

boeren, ambachtslui en consumenten 

opnieuw met elkaar verbinden. 

Op een eerlijke manier, 

En passend bij de nieuwe leefgewoonten 

van gehaaste consumenten!

Want na het moleculaire en abstracte koken van de afgelopen jaren, zijn het vandaag opnieuw de authentieke ambachtsman en de boer met zijn land, vee en oogst die de consument de weg wijzen. Een grotere tegenstelling is nauwelijks denkbaar. Met hun blozende blos en verweerde handen staan ze voor blakende gezondheid. 

Voor eerlijk, puur, ongecompliceerd en romantisch. Voor alles wat ons haastige en vaak ongezonde zittende binnenbestaan niet is, maar waarnaar we zoeken en verlangen. Onze eigen ambachtslui en boeren met hun families zijn nu de nieuwe helden. Alles in een ontembaar verlangen om één te zijn met de merken van 

moeder natuur!

Zo werkt het (wel)

Onze Locals

De Locals zijn kleinschalig, werken ambachtelijk en boeren natuurinclusief. 
 
Voordat een Local zich kan aansluiten, kijken we naar het product, hoe het gemaakt wordt en hun visie op het voedselsysteem. Locals moeten volledig transparant en duurzaam werken. We kijken daarbij niet alleen naar keurmerken, maar naar de manier hoe zij verbouwen, telen, bakken of dieren houden. Samen met onze Locals vinden we het belangrijk dat je meer weet over wat je eet, waar het vandaan komt en hoe het gemaakt wordt. 
 
Lees de ambachtelijke verhalen van onze Locals.
 

Onze natuur

Wij hechten waarde aan onze aarde. Daarom laten wij in de gehele keten een zo’n klein mogelijke ecologische afdruk achter. Dat doen we door kleinschalig te blijven en lokaal het verschil te maken. Daarnaast betalen wij de prijs die de boer vraagt, daardoor kan iedereen in onze keten op een goede manier blijven werken. 

Samen met onze klanten en Locals gaat het ons lukken om van lokaal weer het nieuwe normaal te maken.
 

Voor jou!

Knetterverse producten binnen 12 uur op je aanrecht: verser, gezonder en duurzamer is er niet! Doordat alle onnodige schakels uit de keten zijn gehaald, betaal ook jij altijd een eerlijke prijs. 

Wij laten je elke week weer het beste proeven uit onze streek. Je ziet, voelt, ruikt en proeft het verschil!